Ez Antonio Banderas utolsó kívánsága karácsonyra

2022. nov. 18

Enter some text...Ismét Antonio Banderas szólaltatja meg Csizmás Kandúrt a kardforgató macskáról szóló mozis sorozat újabb epizódjában (az eredeti változatban). A Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánságban a rettenthetetlen igazságosztó súlyos problémával szembesül: kilenc életéből nyolcat már elhasznált, ezért meg kell találnia az Utolsó Kívánságot, hogy mindent visszakapjon, és elölről kezdhesse a számolást.
Az új kandúros kaland igazi karácsonyi ajándék decemberre, s az ünneppel kapcsolatban Banderasnak is lenne néhány szava. Az Entertainment Weeklynek adott interjújában arra kéri minden tisztelőjét, hogy idén már ne ugyanazzal a karácsonyi ajándékkal lepjék meg, ha lehet. A Málaga című díszes albumból ugyanis már van neki vagy húsz darab, mert a város szülötteként évről évre ezt kapja karácsonyra, szinte emberemlékezet óta. „Mindenki tudja, hogy imádom Málagát, és szenvedélyesen érdekel a történelme, hiszen 2800 éve alapították, az egyik legrégibb európai város – magyarázza Banderas. – De azért nem kellene minden évben megkapnom a róla szóló könyvet, ráadásul ugyanabban a kiadásban. Egyébként nagyon jó könyv. Minden évben töröm a fejem karácsony előtt, ki lesz az, aki meglep vele, és amikor meglátom a megfelelő méretű küldeményt, már tudom, hogy na, megint megjött.”
A spanyol származású színészt azonban nem csak frusztráció éri karácsonykor, hanem igazi kellemes meglepetések is. Egyszer például egy tűzpiros Porschét kapott feleségétől, Melanie Griffith-től. „Akkor voltunk együtt második éve. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen menő kocsim lesz – mondja a színész. – Ma is elönt az önelégült vigyor, ha rágondolok. És anyagilag is roppant megfontolt döntés volt. De az igazán értékes ajándékok azok a rajzok, amiket Stella lányomtól kaptam kétéves korában, ma is megvannak.”
(Puss in Boots: The Last Wish – hazai